Medlemsansvar

Att bo i förening innebär att alla har ansvar för att våra hus och miljön omkring inte skadas. I våra stadgar finns detaljer om detta, men här är några viktiga punkter.

Allt synligt i lägenheten är ditt ansvar att sköta; ytskikt på väggar, tak och golv, fast inredning osv. I badrummet är det särskilt viktigt att se till att det inte finns sprickor eller hål, där fukt kan tränga in genom ytskiktet.

Spisfläkten måste vara anpassad till husets övriga fläktsystem. Därför måste du alltid kontakta styrelsen om du vill byta spisfläkt. Fläkten ska också monteras på ett sätt som passar till fläkten på hustaket. Därför ska montering alltid göras av behörig elektriker.
För närvarande finns endast en modell av fläkt som är godkänd för Gunnaredsterrassen: Franke Alliance F-240-16 (hitta butiker här)
Filtret i spisfläkten ska hållas rent, för fri passage till fläktsystemet. Filtret får inte tas bort permanent, eftersom ventilationskanalen då kan slamma igen.

Springventilerna ovanför fönstren måste alltid vara öppna för att ventilationen ska fungera. De får stängas tillfälligt, t.ex. vid hård blåst.

Huvudkranar för vatten ska ha riktiga grepp (”Ballofix”, finns hos fastighetsskötaren), så att de snabbt kan stängas av om det uppstår en läcka.

Torktumlare i badrummet? I badrummen får vi endast använda s.k. kondenstumlare. (Andra modeller kräver anslutning till ventilationen och det klarar inte våra fläktar). När torktumlaren används, måste dörren till badrummet vara öppen, så att den fuktiga luften kan komma ut.

Mark i anslutning till bostaden sköter du själv om. 
På radhusens innegårdar får man inte sätta växter intill husgrund eller vägg.
Inga växter direkt på husväggar Sådant orsakar fuktskador på fasaden. Använd därför alltid spaljé, på minst 15 centimeters avstånd från väggen.

Terrasslådan
Du ansvarar för att hålla framsidan ren på lådan ovanför din terrass. Lång borste lånar du av zonansvarig. Hör av dig senast dagen före!

Olja in träet runt fönster och ytterdörrar 
Detta bör göras någon gång om året, för att träet ska hålla längre. Olja får du av fastighetsskötaren.

Parabol
Kontakta alltid styrelsen innan du monterar parabolantenn! Det finns regler för hur den ska monteras, hur stor den får vara osv. Om uppsättningen orsakar skador, är du själv betalningsansvarig.

Hemförsäkring
Alla behöver ha en hemförsäkring. Läs mera här

Skadedjur hemma? Klicka här

Renovering

Hyra ut / sälja

Våra stadgar

Våra trivselregler